Skärpta råd i Dalarna

Skärpta råd med anledning av Covid 19 gäller nu i Dalarna. Det innebär att endast simmare födda 2005 och senare kan delta i HSS träningspass. Det innebär också att det är extra viktigt att andra än simmare och ledare inte vistas i simhallen. Vi kommer att återkomma med mer information. Nedan info från Folkhälsomyndigheten.

Från och med den 12 november uppmanas alla som vistas i Dalarnas-, Gotlands-, Värmlands- och Västmanlands län att:

  • Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge. Man bör också undvika vissa typer av aktiviteter om de inte går att genomföra utan fysiskt avstånd till andra, som kontaktsporter eller hälso- eller skönhetsvård som inte är medicinskt motiverad.
  • Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.
  • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.

Beslutet gäller till och med den 10 december 2020, men kan förlängas.
Folkmyndigheten: Beslut om skärpta allmänna råd i Dalarna

Samverkan